FC Slovan Liberec | Bitva o krále severu a evropské poháry je tady! Slovan vyráží v neděli do Teplic
Menu Další Zavřít Zavřít
03.05.2024

Bitva o krále severu a evropské poháry je tady! Slovan vyráží v neděli do Teplic

Šimon Knopp
Liberec - První duel v boji o Evropu čeká na svěřence trenéra Luboše Kozla již tuto neděli od 15 hodin. Představí se na hřišti Teplic, kde budou usilovat o dobrý výsledek před odvetou, která bude následovat o týden později. Fotbalisté Slovanu budou potřebovat i Vaši podporu. Proto neváhejte a využijte možnosti autobusového zájezdu, abyste mohli fandit přímo na místě!

Za Slovanem na Stínadla!

Nechcete chybět u zápasu proti Teplicím? Využijte autobusový zájezd, který je tentokrát zdarma. Ještě pár míst zbývá, tak neváhejte! Přihlásit se můžete ZDE.

FK Teplice

Poslední utkání: Teplice se posledním kole základní části představily doma proti Plzni. Již před zápasem měly jistotu umístění v prostřední skupině, ovšem z desátého místa mohly potenciálně poskočit až na sedmé. To se nestalo a po porážce 0:3, kdy se trefil jednou Vydra a dvakrát Chorý, nakonec setrvaly právě na desáté příčce. Do skupiny o Evropu tedy půjdou z nejméně výhodné pozice.

Historická bilance v nadstavbě: Pro Teplice je vybojování prostřední skupiny dozajista úspěchem. V předcházejících sezonách totiž opakovaně končily pouze ve Skupině o záchranu. V ročníku 2021/22 dokonce musely vybojovat setrvání v nejvyšší české soutěži až v baráži proti Vlašimi, protože sezonu zakončily na konečném 15. místě. V minulém roce dopadly lépe, po pěti odehraných duelech skončily dvanácté.

Kádr: Tahounem Teplic je v letošní sezoně bezesporu Daniel Fila, který vstřelil už devět branek a na jednu přihrál. Z pohledu asistencí je na tom nejlépe Daniel Trubač, jenž posbíral už čtyři. Trenér Zdenko Frťala bude pravděpodobně postrádat pro duel s Libercem dlouhodobě zraněného Hronka, Horu i Tsykala. Otazník dále visí nad Mičevičem a Núrem, oba totiž chyběli v minulém utkání proti Plzni. Naopak vrátit by se mohl Jukl, který si odpykal karetní trest. V zápase se Slovanem si budou muset dávat pozor Bílek, Grigar, Núr i Trubač (+ případně Tsykalo a Mičevič), protože všem hrozí karetní trest pro odvetu o týden později.

FC Slovan Liberec

Zápas s Baníkem: Slovan odjížděl do Ostravy s nejistotou, v jaké skupině skončí po základní části. Ve hře byla stále i Skupina o titul, ovšem po remíze 2:2 a zabodování Slovácka, se Liberec musel spokojit s prostřední skupinou. Nicméně i přes řadu absencí v sestavě se liberečtí fotbalisté předvedli na Baníku v dobrém světle, protože dokázali dotáhnout nepříznivý výsledek. Zkraje druhého poločasu prohrávali již 0:2, avšak po brankách Tupty a Prebsla nakonec vybojovali již zmiňovanou remízu 2:2.

Historická bilance v nadstavbě: Na hráče Slovanu rozhodně nečeká nic nového. V prostřední skupině si zahráli i v minulých dvou sezonách a na rozdíl od Teplic tak mohou těžit z předchozích zkušeností. V sezoně 2021/22 sice padli hned v prvním dvouduelu se Sigmou, ale v minulém roce se jim podařilo celou prostřední skupinu ovládnout. Nejprve Slovan vyřadil České Budějovice a poté si poradil i s Hradcem Králové.

Kádr: Vítanou zprávou pro trenéra Kozla bude jistě to, že po odpykání trestu, bude moci v zápase proti Teplicím být přítomný zpět na lavičce. Společně s ním se mohou do sestavy vrátit i Bačkovský a Pourzitidis. Trest za žluté karty hrozí pro odvetu hned trojici hráčů (Tupta, Doumbia a Varfolomejev), ti si tak budou muset dávat pozor, aby nebyli napomínáni.

Vzájemné zápasy: Je dobře známo, že Teplice nepatří k oblíbeným soupeřům Slovanu. Liberečtí fotbalisté mají s celkem z Ústeckého kraje negativní bilanci 25 porážek, 11 remíz a 20 výher. Ani v tomto ročníku se Slovanu nepodařilo na Teplice vyzrát. V devátém kole na domácím stadionu prohrával náš tým po jedenácti minutách 0:2. V gólově bohatém utkání sice ještě do poločasu výsledek otočil, ale začátkem druhé půle proměnil penaltu Fila a upravil na konečných 3:3. Ve 23. kole, kdy se oba celky střetly podruhé, se z výhry 2:0 radovaly Teplice. Oba góly padly ještě v první půli, když se trefili Núr a Fila.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže Teplice porazit a připraví si výhodnou pozici před odvetou? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu! Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
A net Masea
Mediální partneři
Hitrádio Contact Liberecká drbna